6 Mayıs 2009 Çarşamba

Telefonun icadı

Telefon bilindiği üzere Alexander Graham Bell tarafından icat edilmiştir. Telefonun icadı iletişim konusunda çığır açmış tarihi gelişmelerden birisidir.

Graham Bell'in telefonun icadını yaparken asıl amacı işitme engellilerin sessizliğini ortadan kaldırmaktı.

İşitme fizyolojisi ile alakalı bir kitap okuyan Graham Bell müziğin telle aktarılabileceği fikrini bu şekilde benimsedi. Sonradan çalışmalarını bunun üzerine yoğunlaştırdı.

Watson adındaki bir elektrik mühendisi ile birlikte çalışan Graham Bell 1875 yılında ilk defa tel üzerinden ses iletimini gerçekleştirdi. Ancak ses pek net değildi. 14 Şubat 1876 günü telefonun patenti alındı.

İlk telefon görüşmesi de Watson ve Bell arasında 10 Mart günü yapıldı. Pantolonuna asit dökülen Graham Bell, yardımcısı Watson'a haber vermek için ona telefonu kullandı. Bu şekilde istemeden de olsa ilk telefon görüşmesi sağlandı.

Ardından bilindiği gibi telefon dünyanın en önemli buluşlarından biri olarak kabul ediliyor.

Telefonun icadı bu şekilde yapılmış.

5 Mayıs 2009 Salı

icat Blogu Tekrar Aktif

Yaklaşık 1 senelik aranın ardından blogumuzu tekrar aktif ediyoruz.

Birkaç icat paylaşıp bırakmıştık ancak artık işin boyutunu daha da değiştirmek niyetindeyiz. Umarız da başarılı olacağız.

İcatlara farklı açılardan yaklaşıp, bulunuş hikayelerini ve kimler tarafından bulunduklarını paylaşmaktan zevk duyacağız.

Umarım siz de biz bu paylaşımları yaparken iyi vakit geçirirsiniz.